„Акулите“ с куп проблеми преди дербито в сряда

Бургаският тим изостава на 5 точки от Славия и 7 от Локомотив София

Черноморец ще бъде символичен гост в последното дерби на Бургас за сезона в А група. СТК на БФС със съгласието на двата клуба, реши мачът да е на стадион Лазур, вместо в Несебър, както подобава на такава футболна среща. През годината вече станахме веднъж свидетели на прецедент от подобен характер, когато дербито на Пловдив се изигра в София, но това бе поради наказание за домакините от Ботев.

Преди двубоя обаче "гостите" от Черноморец има да решават няколко сериозни проблема с контузени играчи. Според помощника на Херо Петър Колев, под въпрос за мача до последно остава Чико, който изпитва болки в коляното и все още не се знае какво е точно състоянието на травмата му. Сериозни травми лекуват още двама от основните футболисти Карлос Фонсека и Лъчезар Балтанов, които обаче имат шансове да попаднат в групата за мача.

Въпросът за победа в този мач за акулите е много важен, тъй като те все още имат шансове за спасение. Бургаския тим изостава на 5 точки от Славия и 7 от Локомотив София, но предстоят двубои срещу тези съперници, в които всичко може да се случи. За да се запазят тези надежди обаче всички мачове трябва да са с победен завършек за футболистите на Димитър Димитров.