Наръгаха 22-годишен бургазлия в "Лазур"

Младият мъж е нападнат от двама непознати в близост до дома му

22-годишен мъж беше наръган с нож в близост до дома си в бургаския комплекс „Лазур”. Инцидентът е станал в петък около 23:15 часа до китайски ресторант в квартала.

Младежът е нападнат от двама непознати при прибирането си към дома. Единият мъж е пробол бургазлията с нож в областта на корема. На пострадалия е оказана медицинска помощ в бургаска болница.

По данни на медиците раната е повърхностна и няма проникване в коремната кухина. Извършителите на деянието се издирват. Все още не е ясно защо те са чакали 22-годишния мъж до дома му и дали бургазлията е криминално проявен. Нападателите не са взели нищо от жертвата и по всяка вероятност причината за инцидента не е грабеж.

През последните няколко години случаите на нападения с хладно оръжие в Бургас зачестиха. Не малка част от тях завършиха с фатален край. Най-пресен е примерът с 22-годишния Николай Христов, който беше заклан на Разпети петък от своя приятел Тодор Атанасов. Сред по-известните е убийството на строителния бос Георги Танев в нощен клуб през 2011 г. Както и смъртта на охранителя на местна дискотека Румен Рачев през 2008 г. Тогава Рачев е едва на 23 години.