Бащата на убитата Стефка: Гледал съм го като мой син, не съм и допускал, че е способен на убийство

Делото за смъртта на 18-годишната красавица продължава до сряда

Въпреки че абитуриентката Стефка Маджарова се противопоставила бившият й приятел Владимир Костадинов да бъде гост на бала й, бащата Николай се наложил и поканил младежа на празника. Това стана ясно днес в съдебната зала, където стартира процеса срещу подсъдимия за убийството на Стефка – Владимир Костадинов.

Той се запознал с ученичката през лятото на 2009 година, когато момичето било на гости у баба си в Ивайловград. Няколко месеца по-късно Владимир започнал работа при бащата на Стефка, който имал бизнес със селскостопанска продукция край село Йоаким Груево. През това време Владо и неговия баща живеели под наем в първия етаж на къщата на Маджарови в селото. Поддържали добри отношения. Стефка често слизала на първия етаж, а Владимир дори понякога нощувал в детската стая, където спял и братът на Стефка – Ивайло, стана ясно днес в съда.

От май 2012 година красивото момиче искало да прекъсне всякакви връзки с бившето си гадже и дори питала майка си и баща си "защо искат да я свързват с Владо?". Владимир и баща му напуснали работата при Маджарови и се изнесли от къщата им. Година по-късно младежът се върнал обратно при Николай и му казал, че няма работа и пари. Бащата на Стефка го съжалил и го взел обратно на работа на полето. Момичето споделяло всичко с родителите си, с които имало приятелски отношения. Те обаче така и не разбрали, че Владимир изпитвал болезнена ревност към дъщеря им и я преследвал непрекъснато. На 11 юни Николай Маджаров отново съжалил Владимир, чиято кола се повредила и му дал втория си автомобил – опел, за да може да ходи на работа.

Трупът на момичето бе открит в напоителен канал до село Йоаким Груево на 13 юни 2013г. Владимир бе задържан още в същата вечер по подозрение, че именно той е убил момичето. Тя е видяна жива около 17,30 часа на 12 юни от баща си Николай. Той бил до магазина и на връщане забелязал дъщеря му и Владимир да си говорят приятелски до оградата на къщата му в селото. Поискал да ги почерпи с бисквити, но двамата отказали. Попитал Стефка има ли някакви планове за вечерта, но тя му казала, че все още няма.

Малко по-късно момичето отишло да пие кафе със свой приятел в Кричим. През цялото време Владимир следял двойката и пращал заплашителни есемеси на девойката, е тезата на прокуратурата. Към 22 часа приятелят на Стефка я оставил пред дома й в село Йоаким Груево, където я причаквал подсъдимият. Той я качил в колата и я отвел на пусто място край напоителен канал на малка ВЕЦ над селото, като уговорката им била да изяснят отношенията си. Въпреки дъжда и лошото време двамата там се разхождали около канала, заяви днес в съда Владимир. Той отрича да е пребил и да е бутнал във водата изпадналото в безсъзнание момиче. Пред съдебния състав твърди, че тя случайно е паднала, а той е скочил след нея да я спасява. Не е успял, намокрил се е целият и след това се е прибрал в дома си в Златитрап. На другия ден скрил от родителите й за инцидента. Бащата го попитал защо стъклото на опела му е счупено, но Владимир отрекъл да знае нещо по въпроса. Казал му, че вероятно деца с камък са го разбили. Николай Маджаров го попитал защо въздухопроводите на парното в автомобила също са счупени, но не получил отговор. След като сина му Ивайло разбил паролата на фейсбук профила на Стефка, Николай заподозрял, че Владимир е замесен в смъртта й.

Може да съм го уважавал. Може да съм го гледал като мой син, но не съм допускал, че е способен на такова нещо, изплака в съдебната зала бащата на Стефка.

Трупът на момичето е открит от рибар на 13 юни по обяд, а още в същата вечер Владимир Костадинов бил отведен в полицията за разпит.