„Долината на розите и тракийските царе“ с престижна награда

Проектът ще бъде представен още в София и Русе

Проектът „Долината на розите и тракийските царе“ спечели награда на Туристическата борса, проведена в Бургас в периода 24-25 април тази година. Сертификатът бе връчен за обособяването на туристически район „Долината на розите и тракийските царе“, обхващащ петте общини, както и за участието в тринадесетата под ред туристическа борса “Вашата ваканция  ’2014” в крайбрежния ни град.

В рамките на изложението се проведе презентация, която популяризира Долината на розите и тракийските като целогодишна туристическа дестинация, представяйки многообразните туристически ресурси и възможности за почивка в региона.

Борсата бе под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката, Областна администрация Бургас и Община Бургас. Организатор бе Бургаската регионална туристическа асоциация. Двудневното събитие събра 61 общини, хотелиери, неправителствени организации и туроператори от България, Гърция, Турция и Италия.

Проектът "Долината на розите и тракийските царе" предстои да бъде представен през идващия месец на туристическите борси в гр. София – „Зелени дни“, както и в гр. Русе – „Уикенд туризъм“.

Проектът „Долината на розите и тракийските царе”, се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Бенефициент е Община Казанлък в партньорство с общините Мъглиж, Павел баня, Карлово и Сопот. Общата стойност на проекта е в размер на  489 160.00 лв.