Осъдиха чистачка за клевета във Фейсбук

Наша гурбетчийка в Англия отнесе близо 20 000 лева глоби за това, че наклеветила във Фейсбук работодателя си, пише "Телеграф". Нашенката от Пещера изкарвала прехраната си във фирма за почистване в Нюкасъл, собственост на нейни съграждани.
След като била уволнена обаче жената с инициали Д.С. разказала във Фейсбук как фирмата всъщност била във фалит. Освен това бившата хигиенистка набедила ексработодателите си, че мамели хората като ги взимали на работа, а после не им заплащали. Дори посочила дълговете в размер на 25 хиляди паунда, които били натрупали към нашенци, потърсили препитание в чуждата страна. Сред обвиненията към фирмата били и тези, че бизнесмените използвали фактури с невярно съдържание и така извършвали данъчни престъпления.
Когато набедените фирмаджии, развиващи бизнес в Нюкасъл, разбрали от познати в България какви ги е надробила в интернет тяхната бивша работничка, решили да потърсят правата си в съда и подали жалба срещу писанията й във фейсбук страницата й. Като доказателство пред Районния съд в Пещера те показали разпечатки от коментарите й в нета, където съпругата на собственика на въпросната фирма била наречена "крадла". Клеветничката не се яви в съда и районните магистрати в Пещера я осъдиха да плати 3500 лева. Жената дължи и по 7500 лв. обезщетение на единия и на другия от оклеветените съпрузи, които се ползвали с добро име в родния си град и минавали за честни и почтени хора.