Лудият от Преспите плашел децата с нож! 14 години тероризирал блока

Бившият военен изперкал след развода и пенсионирането

Спецчасти едва успели да озаптят психично болния пловдивчанин, развилнял се в жилището си на 15 етаж на ул. "Преспа". 57-годишният Васил Александров полудял преди 14 години, когато се развел. Оттогава потърпевши от изпълненията му са всички в блока.

Снощи около 20 часа нервите на комшиите не издържали и те се оплакали на домоуправителя Марин Илиев. Човекът току-що се върнал от работа и съсед му казал, че ще набие Васил, ако не се вземат мерки. В последните седмици психично болният напълно изтрещял. Хвърлял пиратки от 15-тия етаж, замерял с тухли деца и ги гонел. Говорел им глупости, показвал им ножове и спрейове. Не оставял съседите си да спят по цели нощи, защото тропал по тръбите на парното. Марин Илиев отишъл в районното полицейско управление, за да поиска съдействие. Заедно с него до блока се върнали двама униформени. Тримата се качили на 15-тия етаж и Марин потропал на вратата на Васил, като казал на полицаите да стоят настрани. Лудият им отворил, но когато видял униформените, извадил спрей и напръскал домоуправителя и единия от полицаите. Вторият повикал подкрепление, а през това време Васил Александров посрещнал спецчастите с нож и лопата. Междувременно станало ясно, че 57-годишният мъж се води на отчет в Психодиспансера, където е лежал многократно. Мъжът е оказал яростна съпротива, което наложило използването на помощни средства. По време на схватката той е получил порезни рани по тялото от падане върху разхвърляни по пода буркани. Той е откаран в болница, оказана му е медицинска помощ и по-късно е настанен в пловдивския психодиспансер. По случая е образувано досъдебно производство. При направения оглед в апартамента не са открити огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Според бившата му съпруга Янка болестта на Васил се е отключила след пенсионирането му от военните. Година – две по-късно двамата се развели и тогава Александров пощурял напълно. Хората от блока не искат психично-болният им съсед да се връща обратно и са решили да направят подписка да бъде изселен.