Превъртелият военен пребивал жена си, окупирал живота й

Полиция и съд не помогнали на изстрадалата Янка

Бившата съпруга на Васил Александров - Янка, живее в стрес от 14 години. През 2000-та година двамата се развели. Мъжът останал в своя апартамент, а в съседния живеели Янка и техният син. Болестта на Васил се отключила след развода, разказа днес изтормозената жена.

Васил не преставал да я следи, а когато Янка се събрала да живее с друг на семейни начала, бившият налитал на бой. Често се стигало до викане на полиция и съд, но никой нищо не можел да направи, за да спре Васил.

Съвместният ни живот не бе лош, но нещата се промениха, след като той се пенсионира и излезе от сферата на военните – в края на 90-те години. Тогава започнаха първите проявления. Не успя да се адаптира в живота. Малко по малко започна да обвинява всички. Имах страшен побой от него и така се разделихме. От 14 години сме разведени и той постоянно е зад гърба ми – това е мания да притежаваш някой. Сутрин ме изпраща на работа, а на обяд си ме прибира. Стои на шпионката. Живея в страшен стрес от 14 години. Занимавали сме се с полиция, дела сме водили, но те казват, че ние му пречим за възстановяването, каза днес Янка.

Снощи спецчасти едва успяха да озаптят психично болния пловдивчанин, развилнял се в жилището си на 15 етаж на ул. "Преспа".

57-годишният Васил Александров отворил на полицаите, но когато видял униформените, извадил спрей и напръскал домоуправителя и един от спецчастите. Той ги посрещнал с нож и лопата. Мъжът е оказал яростна съпротива, което наложило използването на помощни средства. По време на схватката той е получил порезни рани по тялото от падане върху разхвърляни по пода буркани.

През годините Васил плашел с нож деца, хвърлял тухли и тероризирал съседи от блока. Още за екшъна на Преспите може да видите ТУК.