Томислав Дончев: "Боли ме, когато гледам как всичко, градено за четири години, се разсипва"

Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ се срещнаха с избирателите от общините в Софийска област

Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ посетиха днес общините от Софийска област, където се срещнаха със своите избиратели.

"Боли ме, като гледам как всичко, градено за четири години, се разсипва", сподели пред жителите на Община Драгоман водачът на листата Томислав Дончев. Там той се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ, заедно с кандидатите за членове на Европейския парламент Андрей Ковачев и Георг Георгиев.

"Всички хора имат нужда от надежда и ние трябва да им я дадем", категоричен е Дончев. "България има силен глас, а ГЕРБ ще отстоява ясно и категорично интересите ù в Европа. Ние ще ви дадем вяра и надежда, защото само заедно с вас може да успеем", заяви бившият министър по управление на европейските средства и призова гражданите да упражнят правото си на глас с бюлетина номер 18.

По думите му шансът ситуацията в България да се промени е това, което може да се случи на 25-ти май: "Тези избори ще дадат ясна представа на българските граждани какво е донесло това правителство за България. Сега тя е изолирана от цяла Европа", посочи Дончев. Той добави, че всички общини в България разчитат на парите от Европейския съюз, а те могат да бъдат факт единствено при управлението на ГЕРБ.

Кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Андрей Ковачев също акцентира в изказването си на ползите от членството на България в ЕС, като обясни на присъстващите в какво се състоят те. Той подчерта колко е важно всички граждани да упражнят правото си на вот.

Евродепутатът коментира и настоящата ситуация, в която се намира България в Европа, и отчете, че загубата на доверие от страна на европейските ни партньори може да бъде пагубна за бъдещето на страната ни. "Предсрочни парламентарни избори са необходими, за да може  България да върви във вярната посока и да върне доверието си в европейските институции. Нужно е да се обединим в реализирането на  общата цел на 25-ти май, за да не могат да ни управляват хора, които нямат моралното право да го правят", категоричен беше Ковачев.

"За всички е ясно къде е мястото на България. Трябва да сте силни и уверени в себе си, защото ние сме прави. Единственото, което трябва да си гарантираме, е да сме силни, защото ситуацията го изисква", каза Томислав Дончев на гражданите на Община Божурище. На срещата с тях присъстваха още Андрей Ковачев, Ева Паунова Георг Георгиев посетиха. 

Дончев подчерта, че всички общини на ГЕРБ са подложени на рецесии, но изборите биха могли да са изход от тази ситуация. "Тук не става дума просто за нас, става дума за децата ни; не като политик, а като родител не мога да допусна някай да харчи пари, които не притежава, а тези пари да ги плащат децата ни", отсъди той.

"Най-голямата задача е на 25-ти май да дадем категоричен знак, че не сме се предали и че сме в чудесна форма. Нека покажем, че България има силата отново да посочи ГЕРБ като първа политическа сила", призова водачът на листата на партията.

По думите му е недопустимо един народен избраник да се крие от народа си. Томислав Дончев обясни, че ако един политик не може да изпие едно кафе с хората, да се види с тях, той просто не е политик.

Кандидатът за евродепутат Андрей Ковачев допълни, че ГЕРБ трябва да получи най-малко два евродепутата повече от БСП, за да се докаже по категоричен начин недоверието към това нелегитимно правителство. Ковачев подчерта, че това зависи единствено от вота на хората и ги призова да направят правилния избор на 25-ти май.

В Костинброд вторият в листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент заяви твърдо: "Реалността,  в която сме в момента, не е хубава. Европа върви напред, България назад". Това заяви днес по време на среща с гражданите на Костинброд кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ Андрей Ковачев.

Той  допълни, че отношението на правителството към българските граждани и към жителите на Костинброд е недопустимо. "Промяната в България трябва да настъпи и изходът са изборите на 25 май. Искаме да сме равни с останалите европейски народи, а  това може да стане само с победа на предстоящите избори", коментира Ковачев.

Пред жителите на общината водачът на листата на ГЕРБ Томислав Дончев определи като геноцид финансовата корекция, наложена на общината, като направи сравнение и с подхода за разпределяне на средствата от публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.  "Няма нищо по-лошо от това управник да си отмъщава на гражданите. Това е недопустимо и вие имате шанса да го спрете",  заяви Дончев.

Водачът на листата на ГЕРБ припомни и извършената манипулация  в деня за размисъл преди парламентарните избори.  "От вас зависи да предотвратите катастрофа. Аз съм водач на най-силния отбор, защото това са хората, които могат да отстояват позиция. Това са хора с характер. На 25-ти май се прави избор за България и хората трябва да избират между правителство, в което никой не вярва, и нормалност", посочи Дончев. 

"В Костинброд бе направена най-голямата манипулация и обвинха всички вас", коментира председателят на предизборния щаб и заместник-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.Той подчерта, че предстоят съдбоносни избори за България, защото те ще дадат равен шанс на всеки един човек да каже съгласен ли е с това управление.  "Ако не променим нещата на 25-ти, младите хора ще търсят реализацията си навън. Това ще бъде пагубно за всички населени места на територията на България. Трябва да дадем много ясна оценка за сегашното управление. Тези, които управляват в момента направиха чистка на професионалисти, само защото са членове на ГЕРБ", посочи Цветанов и призова хората да гласуват с № 18 в бюлетината.

По време на събитието в Костинброд заместник-председателят на партията и кандидатите за евродепутати връчиха членски книжки на 25 новоприети членове на ГЕРБ в града.