Онкоболна пловдивчанка мизерства, живее с 200 лева на месец

Останала без ток заради неплатени сметки

Задълженията за консумирана електроенергия са натрупани през 2013 г. до декември 2013 г. в дружеството не е подавана молба за разсрочено плащане. Такава молба е постъпила на 10.12.2013 г.

Дружеството е информирало, че е необходимо и смяна на партида, тъй като до този момент г-жа Урумова не е била титуляр. На 12.12.2013 г. е подадена и молба за смяна титуляр на партида.

След извършване на посочените действия е сключено споразумение за разсрочено плащане с индивидуални условия, а падежът на вноските е 25-о число на месеца. Тя се съгласява и спогодбата е подписана от нея на 14.12.2013 г.

От подписаната спогодба клиентката е заплатила единствено първоначалната вноска, както и първата вноска. След това електричеството й е спряно.

После жената е обжалвала сметката си, но това не довело до никакъв резултат.

Иначе от ЕВН твърдят, че се отнасят с разбиране към затрудненията на Урумова, както и че са разглеждали случая й многократно.

Междувременно Мариела получила съдебно разпореждане за издаване на заповед за изпълнение за 1020 лева неплатен ток, в които влизат лихвите и 300 лева юрисконсултски хонорар. В документите на Мариела, с които „Монитор” разполага, пише: „Вземането произтича от следните обстоятелства: Неизпълнение на задължението за заплащане стойността на електрическа енергия и мрежовите услуги за периода от 2 февруари 2013 г. до 2 февруари 2014г.”. В разпореждането се казва, че „заповедта е издадена единствено на информация от кредитора и не е проверявана от съда”.