Среща на тежко болния Васко с бебето Никол разплака лекари и сестри (СНИМКИ)

Животът на Васил Бамбурски е в опасност, спешно му трябва помощ

Историята на тежко болния Васил Бамбурски разтърси хиляди хора. Снимки на 36-годишния мъж със сестра му Гери разплакаха приятели и близки.

Гергана става донор на брат си Васил. Той е с остра лимфоцитна левкемия и животът му е в голяма опасност. Ако не му се помогне спешно, може да се случи най-лошото. Гери вчера прелетя хиляди километри от Англия до Истанбул, за да помогне на брат си, разказаха пред Plovdivutre.bg близки на пловдивчанина. С нея пристигна и 4-месечната й дъщеричка Никол, защото няма на кого да я остави.

Васил не се е срещал със сестра си от дълго време. В болницата за първи път видя и малкото съкровище в ръцете на Гергана – племенницата си Никол. Срещата между тях трогна целия екип на клиниката и сестри и лекари не успяха да скрият сълзите си.

През март Васил  и майка му спешно отпътуваха за Истанбул. Бившият баскетболист бе приет в Анадолу Медицински Център за незабавно лечение. Турските медици са категорични, че ще направят всичко по силите си, за да върнат Васко жив и здрав в България. 

Гери вече 24 часа е в Анадолу Медицински Център, където й се правят пълни изследвания. Тя ще стане донор при т.нар. топла трансплантация /без изчакване/. Процедурата трябва да стане до края на месеца, иначе животът на Васко е в голям риск.

Общата сума, необходима за костно-мозъчната трансплантация, е 70 000 евро. Още 40 хиляди евро е стойността на химиотерапията. Сега на болния мъж му трябват 30 000 евро. Толкова не достигат, за да живее.

Велики Четвъртък е, идва един от най-светлите християнски празници – Великден. Сега, добри хора, ако се обединим и дадем дори едно левче, можем да спасим живота на Васко. 

Банковите дарителски сметки на Васил Митков Бамбурски:
Райфайзенбанк
В лева: BG38RZBB91551072741303 
В евро: BG41RZBB91551472741313
BIC: RZBBBGSF 
Epay /Easypay: КИН6190484433
Paypal: jerel@abv.bg <mailto:jerel@abv.bg>
Skrill : vasilbamburski@gmail.com <mailto:vasilbamburski@gmail.com>
Дарителски SMS 
Текст на латиница : DMS VASIL На номер: 17 777
За абонати на глобул,м-тел и виваком цената за предплатените услуги е 1.20 лв с ддс цената за клиенти с договор 1.00 лв с ДДС.