Берое размаза Черноморец с 5:0

Героят на мача - Атанас Зехиров

"Берое" постигна красива победа с 5:0 над "Черноморец" в Бургас чрез попаденията на Жуниор Мапуку, Георги Андонов, Атанас Зехиров, Георги Костадинов и Самир Аясс. Двубоят, който се изигра на стадион „Лазур“ в Бургас бе от плейофите във втората седмица на шампионата.

Първият гол падна още в 7 минута, когато Атанас Зехиров притисна Милен Василев от състава на домакините и успя да избие топката от краката му, като я предоставя директно на Жуниор Мапуку. Конгоанският нападател напредна през центъра на терена и необезпокояван стреля от границата на наказателното поле, насочвайки кълбото в долния десен ъгъл на вратата на Младен Живкович за 0:1.

В 12-та минута Атанас Зехиров центрира от ъглов удар вляво от вратата на Живкович към далечната греда. Топката попадна в Елиаш да Силва, който хитро потърси Георги Андонов. Капитанът на "беройци" е бе безпогрешен от 12 метра, вкарвайки кълбото за втори път в мрежата на "акулите".

Малко преди края на първото полувреме в 37 - та минута падна и третият гол. Георги Андонов намери по отличен начин Атанас Зехиров с пас от центъра на терена зад защитата на домакините. Той напредна няколко метра и успя да покачи резултата на 0:3 с хубав удар в далечния ъгъл. Топката срещна десния страничен стълб и се оплете във вратата на Живкович за трети път днес.

И началото на второто полувреме започна с гол за гостите. Отново в основата на атаката бе Атанас Зехиров, той проби през центъра на терена и намери по отличен начин Георги Костадинов, който покачи на 0:4 с хубав удар по земя в 59-та минута.

Петият гол падна в 79-та минута на мача. Веселин Пенев центрира отдясно в наказателното поле, където кълбото попадна директно в Самир Аясс. Осмицата на "беройци" успя да залъже двама бранители в синьо, освобождавайки се от тях и от непосредствена близост отбеляза за 0:5.

Главен съдия на срещата бе Цветан Кръстев от Варна.