5-звезден лайнер открива днес круизния сезон в Бургас

Забавленията на Costa Deliziosa са разтърсващи: симулатор на Формула 1, последна генерация конзоли PlayStation и 4D кино

Супер луксозният лайнер Costa Deliziosa ще акостира днес на пристанище Бургас. Той ще бъде първият от заявените за този сезон 16 круизни кораба.

5-звездният лайнер е с дължина 294 м, а капацитетът му е за 2826 пасажери, които са обслужвани от екипаж, наброяващ повече от 900 човека. Забавленията на Costa Deliziosa са разтърсващи: симулатор на Формула 1, последна генерация конзоли PlayStation и 4D кино.

Следващият му курс до Бургас ще бъде в средата на месец май. Плавателният Costa Deliziosa ще се завърне и трети път това лято, но през юни.

Още 10 круизни компании пренасочват корабите си към новата Морска гара в града. Общо 16 кораба се очаква да акостират по предварителни заявки за предстоящия летен сезон`2014.

Припомняме, че круизният сезон по Южното Черноморие стартира преди около месец. На пристанището в Несебър хвърли котва лайнерът "Хамбург". Той обаче е с доста по-скромни габарити в сравнение с Costa Deliziosa. "Хамбург" не е от гигантските лайнери, наричани „плаващи градове”. Той е дълъг 144 метра и е с 15 000 тонаж.