Преди „Берое“ – „Любимец“

Тимът на „Берое“ посреща „Любимец“ на 7-и май от 19:00 в среща от 12-и кръг на втория етап на „А“ професионална футболна група.

На входовете на стадиона ще бъдат поставени дарителски касички, като със събраните средства ще се финансира фонд за 100-годишнината на клуба.

Срещата пропускат по-трайно контузените Станислав Костов, Илия Мунин и Николай Чипев, а Иво Иванов ще е отново на разположение на Петър Хубчев след като изтърпя наказанието си от един двубой поради получения в сблъсъка с „Локомотив“ (София) червен картон.

В изминалия кръг на „А“ група „беройци“ постигнаха разгромна победа с 5:0 като гост над състава на „Черноморец“ и продължават да оглавяват класирането на долната седмица, а „Любимец“ допусна домакинско поражение от „Нефтохимик“ с 1:2 и вече е на дъното на таблицата.

Софиянецът Мартин Александров е главен арбитър на двубоя. Мартин Маргаритов от Пловдив и Николай Ангелов от Самоков са странични рефери, а такива в близост до двете футболни врати ще бъдат Георги Кабаков и Боян Славков, и двамата от Пловдив, а Ивайло Атанасов от Велико Търново е четвърти арбитър. Дежурен делегат на БФС е софиянецът Васил Василев, а оценка на съдийството ще постави Йордан Иванов, отново от столицата.

Със 100-процентова успеваемост са „беройци“ над състава на „Любимец“ – победи с 2:1, 5:0 и 4:0 белязаха настоящия сезон, а „заралии“ ще излязат за четвърта.