Майката на Пламена опитала да пререже вените си

Детенцето й бе пребито до смърт от баща си

Майката на пребитата до смърт от баща си Пламена – Деница, е направила опит за самоубийство в момент на пълно отчаяние, съобщи Монитор. Младата жена е приета в лечебно заведение в Пазарджик във вторник, след като се е опитала да пререже вените си. Семейството от гр. Септември, при което Деница се е настанила временно, е забелязало това и е предотвратило трагедията.

„Видях я с ножа в ръка навреме. Беше в нервна криза, нямаше време за губене. Качих я в колата и я откарах в Пазарджик“, обясни Цветелин, който заедно с майка си е приютил Деница, след като приятелят й Марин я изгонил на улицата.

Младата жена е прекарала нощта в болницата. След като се стабилизирала на следващия ден, лекарите я изписали. Не издържах от свръхнапрежение, толкова трагедии ме сполетяха. Много ми е трудно - нямам жилище, нямам пари, никой не ме иска, а желая да прибера дъщеричката си Десислава от социалния дом в Русе и да си я отглеждам. Ако има добри хора, нека ми помогнат, докато си стъпя на крака”, призова за помощ отчаяната Деница. По думите й тя е била извикана в полицията да дава обяснения защо е потърсила журналисти.

„Никого не съм викала, колегите ви сами ме намериха“, категорична бе Деница. Тя има майка и брат, които живеят в русенското село Красен, но отношенията помежду им са влошени

Младата жена погреба 7-годишната си дъщеричка Пламена на 26 април т.г. Момиченцето почина на Великден след жесток побой, нанесен от баща му Пламен в семейното жилище в Русе. Само Деница, която е разведена с Пламен, изпрати детето в последния му път. След погребението тя сподели, че иска да отглежда другото си момиченце – 4-годишната Десислава, и има подкрепата на приятеля си Марин, с когото живее в гр. Септември. Когато се прибрала от Русе в Септември обаче, била изгонена на улицата.