Търси се: Нов шеф на Белодробна в Пловдив

Кметът ще прави конкурс

Търси се нов директор на Белодробна болница в Пловдив. Това става ясно от дневния ред на заседанието на Общинския съвет, което ще се проведе утре. Кметът ще трябва да организира и проведе конкурс. Новият шеф ще поеме здравното заведение за срок от 3 години. Кандидатите ще трябва да представят програма за развитието и дейността на болницата.

Преди месец здравният министър Таня Андреева обяви в Пловдив, че "Кудоглу" няма да бъде закрита. Идеята на общинската власт бе Белодробна да се пребазира в ново отделение на Университетска болница "Свети Георги".

Сега и двете лечебни структури ще функционират, но това коства на общинския бюджет 450 хил. лв. Община Пловдив не променя идеята си да съществува само едната болница. Няма да ликвидираме "Кудоглу", но като заработят и двете на принципа на конкуренцията, едната ще затвори", обясни кметът Иван Тотев в края на април.
Тогава той предрече, че пациентите сами ще предпочитат лечение в новото отделение по фтизиатрия в УМБАЛ "Св. Георги", защото то е ново и модерно.