Дните на Европа в Бургас започват с кулинарни изкушения в "Изгрев"

Засаждат 28 дръвчета в един от най-големите паркове в морския град

Паркът в комплекс "Изгрев" става малък европейски кът. В него ще бъдат засадени 28 дръвчета. Проявата стартира днес, 9-май, Ден на Европа, от 11.30 часа и символизира обединението на всички държави, членуващи в Евросъюза.

На място ще бъдат поднесени и кулинарни изненади, също 28 на брой. Сред специалитетите ще могат да се опитат германски баварски крем и полски зрази. Традиционните европейски ястия ще бъдат подготвени от възпитаниците на Гимназията по Туризъм. Това са малка част от интересните събития, включени в инициативата Дни на Европа.

За поредна година бургазлии и гости на града ще станат част от инициативата Дни на Европа. Колоритната програма включва прояви за всички възрасти - изложби, рисунка на асфалт, концерти, литературна разходка, пиеси, конкурси, изработване на европейски знамена, сглобяване карта на Европа по държави, магическо шоу с фокуси и много други инициативи за най-малките.

Предвидени са срещи с бизнес дамите и представяне на различни алтернативи за инвестиции. Младежите от 18 до 21 години ще имат възможност да се запознаят с различни стажантски програми, обучения и възможности за финансиране на проекти.

През Дните на Европа в близост до Община Бургас ще бъде позициониран и мобилен офис "Да създаваме заедно",