Кела пръска 3 млн. евро за пет коня

Пламен Дишков вдига супер модерен хиподрум край Средец

Пламен Дишков - Кела е решил да излезе в светлата част на бизнеса. Бургазлията имал намерение да стане работодател на жокеи с построяването на свой хиподрум в с. Факия край град Средец, пише Vsekiden.com

Висаджията, сочен като поръчител на убийството на колбасарския бос от Бургас Димитър Стаматов - Мастара, вече е поръчал общо пет расови жребеца за 3 млн. евро, твърдят в ъндърграунда на морския град. Според информацията хиподрумът щял да бъде завършен до края на лятото.

Оказа се, че Кела владеел хиляди декара обработваема земя в полите на Странджа планина при Факия. С новата си бизнес идея Пламен Дишков ще продължи семейната традиция с отглеждането на коне.

В селото край Средец покойният му баща Никола, който се спомина в края на октомври 2013 г., отглеждаше над 100 расови четириноги. Кела обаче решил да надскочи родителя си, като вдигне хиподрум за чудо и приказ.

Чистокръвните коне с дебело родословие щели да се отглеждат и тренират по специална методика. Идеята му била до година-две животните да участват в състезания по цял свят. Бившият сикаджия иска да завърти доходен бизнес с тях.

За целта ще бъдат наети треньори и жокеи от чужбина, които ще се занимават с крупната „жива" инвестиция. Кела бил наясно, че в конните надбягвания се въртят огромни пари. Печалбите от гонки се изчисляват на милиарди долари. Състезанията обикновено са в САЩ, Англия и Франция, но вече се провеждат и много силни надбягвания в Азия.

Босът от СИК смятал да си направи и собствен клуб, с който да се изявява само в състезания зад граница. Базата във Факия освен хиподрум ще включва и помещения за конете, които ще отговарят на всички необходими условия за техния комфорт.