Почина най-тежко ранената жена от влаковата катастрофа край Септември

62-годишната жена и нейната сестра са били в първия вагон на композицията, а това е мястото с най-многото пострадали от инцидента

62-годишната жена, която пострада най-тежко във влаковата катастрофа край Септември, е починала в Областната болница в Пазарджик, предаде Дарик.

Жената бе приета в болничното заведение в критично състояние с тежка черепно-мозъчна травма. Причината за смъртта е мозъчна недостатъчност със загуба на функциите на главния мозък.

62-годишната жена и нейната сестра са били в първия вагон на композицията, а това е мястото с най-многото пострадали от инцидента. Нейната сестра е в добро състояние и вече е изписана за домашно лечение. Изписани от болницата и в добро състояние са и другите две пострадали.

В болницата в Пазарджик остават шофьорът на камиона, който причини тежкия инцидент, както и 37-годишният мъж от Пловдив, който бе в по-тежко състояние. И двамата са стабилизирани, опасност за живота им няма.

Тежката жп катастрофа стана в района на Септември на 7 май, по жп линията Белово-Септември на жп прелез със задействана автоматична сигнализация - със звуков и светлинен сигнал. Тежкотоварният автомобил е излизал от завод в Септември и не е спазил подадените сигнали, след която се удря във влаковата композиция. В резултат на силния удар пострадаха шестима души.