Училището в Хаджи Димитрово отпразнува половин век

ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ празнува 130 години светско образование и 50 години в новата сграда на 11 май

Дворът на училището бе празнично украсен и изпълнен с възторжени деца, родители и гости. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова и кметът на с. Хаджи Димитрово Боян Атанасов поднесоха своите приветствия към директора Иванка Иванова, към учителите и учениците, към директори на училища и детски градини и бивши преподаватели в училището, които споделиха празника със своите колеги.

От името на Община Казанлък кметът подари на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“  телевизор с плосък екран, който ще се ползва в учебния процес.

Само за две години със собствени средства в училището е подменена дограмата, направена е нова електрическа инсталация и ново осветление в класните стаи. Усилията на директора Иванка Иванова и на целия екип за постигане на това в кратки срокове бяха високо оценени от кмета Галина Стоянова. В самите класни стаи ремонтът ще продължи и през това лято, каза директорът на училището.

В момента тук се обучават 123 ученици в паралелки от подготвителна група до 8-и клас. Екипът е задружен и постига всичко заедно. Самото тържество продължи повече от два часа с изпълнения на възпитаници на училището, а в една от стаите бе подредена изложба с изработени от учениците предмети.

Празникът завърши с пускането на 5 бели гълъба и разноцветни балони в небето и с празнична торта, а стройната организация показа, че всичко тук се прави с желание и сплотеност.