Борисов: За една година – тотален провал на управлението

"За една година - нови 40 хиляди безработни"

„За една година управление – тотален провал във всяка една област”,  така коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов навършването на една година от парламентарните избори на 12 май 2013 година, в личната си страница. „Искам да благодаря на българския народ, че за първи път в новата история една партия, която е била на власт, отново беше поставена на първо място и това първо място е истинската оценка, че ГЕРБ е имал успешен мандат”, каза още Борисов.


„За съжаление, една година по-късно има безпощадна статистика – 40 хиляди души нови безработни, два пъти по-малко инвестиции, нито крачка напред по нито един инфраструктурен проект, точно обратното – забавяне с поне една година. Спрени еврофондове, замразени плащания към общините, безпринципна политика, безумни назначения, тотална изолация на държавата. Отказ от суверенитет - защото само така бих нарекъл изземването на преговорите по „Южен поток” от страна на България в Европейската комисия, което е самопризнание от страна на управляващите, че те не могат да защитават националните интереси. Затова са дали пълномощно да бъдат представлявани от ЕС. Не бих пропуснал - липсата на каквато и да е позиция по Украйна. Не на последно място – огромните заеми, които се взимат, и на практика необезпечени кредити. Ниската събираемост, ширещата се контрабанда – също”, посочи лидерът на ГЕРБ.


По думите му в момента има най-безпринципната коалиция в историята на България – „Атака”,  заедно с ДПС, „Атака”, заедно с БСП – правителство, което се крепи на гласовете на „Атака”. „Тотално разбит парламент, през ден не може да събере кворум, който е задължение на управляващите. Имаме използването на регулаторите като партийни органи - Станишевата сметна палата, ДКЕВР, който умишлено задържа цената на тока и генерира огромни загуби в НЕК. С една дума - за една година тотален провал във всяка една област – това ми е заключението”, обобщи Бойко Борисов.