Откриват спортен комплекс „Бъдеще“ в неделя

Освен двата футболни терена на спортния комплекс се предвижда изграждането на детски кът и фитнес на открито

Най-новият спортен комплекс в Бургас, разположен в Морската градина, непосредствено до Центъра за психично здраве, ще отвори врати за желаещите да спортуват тази неделя. Официалното откриване е предвидено за 16 часа в почивния ден.

Комплексът се състои от две игрища с последно поколение изкуствена трева, на които могат да се провеждат футболни двубои за деца и възрастни. Игрищата могат да бъдат с различни размери, според нуждите на тези, които ги използват. По време на официалното откриване, на което се очаква да присъства и кметът на Община Бургас Димитър Николов, ще се играят заключителните двубои от Зимната лига на Бургас, които ще излъчат носителя на Купата, както и медалистите в турнира.

Освен мачовете на лигата, от следващата седмица своите тренировки на спортния комплекс ще водят и децата от Спортен клуб „Бъдеще“, които повече от година се обучават на основите във футбола под ръководството на квалифицирани треньори.

Освен двата футболни терена на спортния комплекс се предвижда изграждането на детски кът с люлки, катерушки, пързалки и други забавления. За желаещите да спортуват в Морската градина индивидуално пък ще има мини фитнес на открито, където свободно всеки ще може да поддържа форма.  До началото на лятото на територията на комплекса се предвижда да бъде обособено игрище по плажен волейбол и джитбол.

За зрителите, които желаят да гледат двубоите на двата футболни терена са предвидени трибуни. Тези, които са на работа през деня и имат възможност да спортуват само вечер, също няма да имат проблеми да го направят, т.като комплекса разполага с електрическо осветление за вечерни мачове, които през лятото се очаква да събират много отбори и публика.