Младежи срещу хейтърството

Каравана на толерантността идва в Стара Загора

Не на омразата казват младежи от няколко европейски страни утре в Стара Загора, в рамките на проект на сдружение "Възможности без граница". Акцията е част от паневропейска кампания срещу омразата в интернет.

Хейтърството завладя виртуалното пространство и наранява - понякога дори без да искаме, твърдят организаторите. Те се надяват поне 20 % от младите хора, с които се срещат, да продължат да проявяват интерес към тезата и да работят за това, омразата да намалее в интернет.

Доброволците, които са от цяла Европа ще донесат в Стара Загора своите послания за толерантност и разбирателство. Градът е втората спирка, след Пловдив, от двуседмичната обиколка из цяла Южна България на сдружение "Възможности без граници". От Стара Загора те ще отпътуват за Сливен и Бургас.

Международният екип на организацията ще привлече деца и младежи в Градската градина с много игри, стотици сърца и още повече забавление. Събитието под "шатрата на толерантността" ще започне след 16:00 часа.

Основна цел на кампанията е борбата с речта на омразата в българското общество и насърчаването на толерантността и разбирателството между хората. "Караваната на толерантността" е близо до обикновения човек без значение от неговия пол, етнос или религия. Жертва на омразата може да е всеки един от нас. Навсякъде и по всяко време. Ето защо караваната е повече от кампания. Тя дава възможност не само за получаване на знания, но и за провеждане на дискусия за омразното говорене в интернет във форма, достъпна и разбираема за всички.