Първанов: Парламентът произвежда само скандали

БСП мачка хората, назначава само червени „калинки”

 

"БСП мачка хората. Има десетки примери затова и те не са само от АБВ, но и от другите формации. В оръжейния сектор се назначават само калинки. Пример затова е началникът на ВМЗ – Сопот." Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов в предавенето "Лице в лице" на bTV.

На въпрос на водещата относно обвиненията на Николай Бареков, че АБВ купуват гласове, Първанов бе категоричен: "Бареков е лъжец. Да бъде така добър да отиде в прокуратурата и да се подпише под подобен сигнал, а не да говори небивалици."

"Недопустимо е в Москва да пишат нашето законодателство, както се твърди, че е станало за промените в Закона за енергетиката. Критичен съм към това, че държавата абдикира от ЕРП-тата, защото уж държавата била лош собственик, а се оказа, че чешката държава не е по-добра, защото ни е взела стотици милиони, както се видя от проверката на ДКЕВР днес, допълни още Първанов.

"Рейтингът на НС е 8 пункта, той не стои по-добре и имаме криза на доверието към институциите. Трябва да се проведе един дебат и да се види дали една президентска република няма да се справи по-добре в ситуацията. Парламентът произвежда в 80% от случаите само скандали, а в останалото време се правят поправки в законите заради отделни депутати", категоричен е лидерът на АБВ.

По думите му правителството в момента е изключително слабо. Ясно е, че решението се вземат на друго място. Пример за това е разпределението на средствата за общините. Например: защо една малка община като Сатовча има 15 проекта, а общини като Пловдив и Перник нямат нито един проект, каза още лидерът на АБВ.