Ботев излиза за Купата на България

Двата най-богати тима у нас играят от 19:15 часа на стадион "Лазур" в Бургас

"Ботев" и Лудогорец илизат тази вечер във финал за Купата на България.

"Орлите" от Разград станаха шампиони на България за трети пореден път и ще търсят дубъл с Купата на България, докато за Станимир Стоилов и "канарчетата" от Пловдив мачът е възможност за участие в евротурнирите, след като "Ботев" е твърдо четвърти в класирането на "А" група, припомня БЛИЦ.

Двата най-богати тима у нас излизат от 19:15 часа на стадион "Лазур" в Бургас при ясно време и около 19 градуса. Около 300 полицаи пък ще се грижат за реда и сигурността по време на мача. Очакват се около 10 хиляди фенове от Пловдив и още 4 хиляди от Разград.

Станимир Стоилов ще разчита на всички свои играчи, докато колегата му Стойчо Стоев няма да разполага с наказания Дани Абало. Интересно ще бъде съперничеството между близнаците Веселин и Йордан Миневи, които ще действат по левите флангове на защитата на "Ботев" и Лудогорец.

"Карарчетата" и "орлите" не се победиха в последните 4 мача помежду си, въпреки че си вкараха по 3 гола. За да стигне до финала "Ботев" отстрани Нефтохимик (6:0, 3:0), Черно море (0:0, 1:0), "Левски" (1:3, 2:0) и Локомотив София (3:1, 1:0), докато Лудогорец се справи с Дунав (4:1, 2:1), Берое (2:1, 1:1), Литекс (2:1, 2:1) и Локомотив Пловдив (2:0, 0:1).

"БОТЕВ" - ЛУДОГОРЕЦ

19:15 часа, пряко по TV7

стадион "Лазур" (Бургас)

главен съдия: Георги Йорданов

"БОТЕВ": Адам Стаховяк, Веселин Минев, Сивард Спрокел, Лукич, Йордан Христов, Александру Куртеан, Томаш Иршак, Абел Анисе, Вандер Виера, Феребори Доре и Юнес Хамза

Резерви: Николов, Бенга, Огнянов, Ромарио, Сърмов, Цветков, Педро

Контузени: Няма

Наказани: Няма

Треньор: Станимир Стоилов

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Георги Терзиев, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Христо Златински, Михаил Александров, Марселиньо, Върджъл Мисиджан и Роман Безяк

Резерви: Чворович, Витиня, Барт, Ешпиньо, Луму, Кишада, Платини

Контузени: Няма

Наказани: Абало

Треньор: Стойчо Стоев