Въпрос на месеци е енергетиката да изпадне в колапс

Погрешно е схващането, че социалната политика е функция на левите

„Битката на БСП е да запазят статуквото и да оцелеят. БСП дойде с манипулация на власт. Те обещаха да намалят цената на тока, да намалят безработицата и да повишат доходите. Като резултат, енергетиката е толкова задлъжняла, че е въпрос на месеци да изпадне в колапс; има 40 000 нови безработни“. Това посочи пред симпатизанти в Мизия кандидатът за евродепутат от ПП ГЕРБ Владимир Уручев. Той допълни, че заради 4-5 лева повишение на пенсиите, някои хора прекрачват прага и нямат право да получат нито енергийни помощи, нито лекарства. „За първото тримесечие на 2014 г. е отчетен спад на средната работна заплата с 4%, а по времето на ГЕРБ средната работна заплата постоянно растеше“, посочи Уручев и допълни, че сега всичко върви надолу. Кандидатът за евродепутат заяви, че предизборният клип на БСП е да внуши погрешното схващане, че битката между БСП и ГЕРБ е битка между доходи, растеж и затягане на колана.
„Погрешно е схващането, че социалната политика е функция на левите. Конрад Аденауер е в основата на създаването на западната социална сигурност. Той е десен политик, един от основоположниците на Европейската народна партия”, заяви Уручев.  Той допълни, че всички системи, които правят социалистите са на база заеми –„ заеми, които поколенията трябва да връщат“.   
Владимир Уручев поясни, че в продължение на няколко месеца са правени проучвания на общественото мнение във всички държави членки за това кои политически партии ще имат повече членове в ЕП. В началото силите между ПЕС и ЕНП са били изравнени. С наближаването на изборите обаче се наблюдава отчетлива разлика в полза на Европейската народна партия. Владимир Уручев бе категоричен, че разумът надделява над популизма, хората избират дясното, „дясната политика за излизане от икономическата криза“.