Доживот без замяна за убиеца на 3-годишния Асенчо

Подсъдимият Ирхан Камбур се държи арогантно в съда, прави гримаси и жестикулира

Доживотен затвор без право на замяна за подсъдимия за убийството на 3-годишния Асен - Ирхан Камбур, поиска прокурор Галин Гавраилов от съдебния състав в Пловдив.

В продължилата близо два часа пледоария държавното обвинение изреди ужасяващи факти как е било убито момченцето, къде Камбур е държал трупчето и как го е изхвърлил в река Марица. Камбур и друг път лежал в затвора за нанесен побой на приятелката си във Франция, но това не го е поправило, се аргументира прокурорът. По думите му подсъдимият е демонстрирал крайна жестокост, пребивайки до смърт едно беззащитно 3-годишно дете. "Това го характеризира като жесток човек, който е осъзнавал последиците от своите действия, а именно - смъртта на детето", каза в съдебната зала прокурор Гавраилов. Той изрази личното си мнение, че Ирхан Камбур е зъл човек. "Не мога да си представя как може да се посегне на едно 3-годишно дете по такъв жесток начин", каза още държавното обвинение. Камбур системно е биел всички свои роднини наред, като по този начин им е налагал те да изпълняват неговата воля, стана ясно още в съда.

През цялото време на пледоарията Ирхан Камбур правеше гримаси към съдебния състав, с които явно изразяваше несъгласие с казаното от прокурора. Когато обаче поведението му стана прекалено арогантно и подсъдимият започна и да жестикулира, докато Гавраилов говори, съдия Мария Шишкова прекъсна пледоарията, за да направи забележка на Камбур.

Процесът продължава от 14 часа с пледоарии на защитниците на подсъдимия и се очаква да приключи с присъда.