Бургаски диджей събира средства за лечението на тежко болен спецполицай

Пенчо Трендафилов спешно се нуждае от животоспасяваща операция в Германия

Един от най-популярните диджеи у нас Димитър Димитров – Double D започна кампания за набиране на средства за лечението на спецполицая от Бургас Пенчо Трендафилов. Дългогодишният кадър на МВР в морския град се нуждае от спешна операция за отстраняване на тумор в мозъка. Сложната интервенция може да бъде извършена единствено в чужбина, тъй като нито една клиника в България не разполага с необходимата апаратура.

Пенчо Трендафилов трябва да постъпни за лечение в болница в Германия на 26-ти този месец и да се оперира в самото начало на юни. За това обаче са необходими 40 000 евро – сума, която е непосилна за семейството на 40-годишния бургазлия.

„Познавам Пенчо като много позитивен и скромен човек. Никога не съм го чул да казва нещо лошо за някого. Аз самият научих за болестта му от медиите, въпреки че се познаваме от почти 15 години. Ще направя всичко по силите си, за да му помогна”, заяви Double D.

Популярният диджей обяви, че ще дари хонорара си от абитуриентските балове за лечение на своя приятел. Той добави, че по време на участието му на 25 май в дискотека в Слънчев бряг ще бъде поставена специална урна, в която всеки ще може да дари средства за борбата с рака на Пенчо Трендафилов, като срещу това ще получи диск с най-новия сет на Double D.

Инициативата веднага бе подкрепена и от други популярни лица от българския шоубизнес като Иги Андровски и Теди Джорджо. Официалният водещ на мачовете на българския национален отбор по волейбол също обяви, че ще дари своя хонорар в помощ на спецполицая от Бургас.

40-годишният Пенчо Трендафилов изказа благодарност към всички, които до момента са се свързали с него, за да помогнат и добави, че ще се бори докрай с коварната болест заради семейството и двете си дъщери.

„Приятно съм изненадан колко различни хора ми се обаждат. Искам да им благодаря за подкрепата. Българите много се подценяваме, но когато сме притиснати до стената, се сплотяваме и си помагаме. Нашият манталитет е такъв, че се борим за децата си до последно. Именно децата ми дават сила да се боря докрай. Момичетата ми са още малки и не искам да ги оставям”, каза развълнуваният спецполицай.

ОД на МВР – Бургас също започна акция по събирането на средства в помощ на своя дългогодишен служител Пенчо Трендафилов.

Дарителска сметка:

BG60 UNCR 70001521643616

За повече информация:
https://www.facebook.com/ddzzpencho?fref=ts