Счупен нос и бити играчи на Евроколеж в Рудозем

Половин час местната публика безчинства по терена без намесата на полиция

Един счупен нос, няколко посинени и подути от бой играчи на Евроколеж е равносметката от невиждани батални изпълнения на публиката и отбора от Рудозем.

Колежани записаха първа загуба в първенството на старшата възраст с 2:3 от Палас Рудозем, но това бледнее пред 30-минутните батални сцени, настъпили в началото на второто полувреме.

Първата част завърши с преднина на момчетата на Илия Иванов, след гол на Христо Янчев.

Второто полувреме съдията от Смолян започна със страните си отсъждания. Първо отмени попадение на Сезгин Четин, който от 30 метра вкара топката в мрежата, а след това даде измислена дузпа за домакините.

Рудозем изравни резултата, а в 57-ата минута Георги Бекриев почти беше осакатен, след изключително грубо влизане на играч в червено. Съдията си замълча, а играчите на двата отбора се спречкаха. При което публиката нахлу на терена и помля от бой футболистите на Евроколеж. След 30 минути батални сцени, без намеса на охраната, най-зле бяха пострадали Радо Трендафилов със счупен нос, Аргир Терзиев, вратарят Апостол Стоянов и Виолин Топалов.

Треньорът на колежани Илия Иванов извади отбора, след като съдийската тройка отказа да прекрати мача. След няколко разговора срещата продължи и колежани отново поведоха в резултата с гол на Пламен Табаков.

Но до края с два гола от засади домакините взеха победата. Краят на мача пък беше свирен 12 минути по-рано.

Очаква се решението на дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС в Пловдив.