Приятелят на Валя разпознал дрехите й

ДНК анализът на намереното в морето тяло готов до няколко дни

Приятелят на изчезналата бургазлийка Валентина Иванова е разпознал дрехите на любимата си, съобщиха от полицията за Burgasutre.bg. На Валентин Георгиев са били показани снимки с дрехите на жената, открита вчера вечерта на вълнолома в Бургас.

Припомняме, че в неделя малко преди 21:30 ч. силно разложеното тяло, заклещено в бетоновите тетраподи, беше извадено и откарано в Съдебна медицина. Днес рано сутринта беше направена аутопсия на трупа. Резултатите от нея и от последвалия ДНК анализ ще бъдат готови до няколко дни.

Състоянието на трупа не позволява категоричното му разпознаване по пиърсинги или татуировки. От полицията в Бургас са на 98% сигурни, че тялото е на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова. 

Бургазлийката е в неизвестност от 15 април. Още от самото начало от полицията бяха категорични, че се касае за самоубийство, но до последно близките на Валя не приемаха тази версия. Появиха се дори спекулации, че младата жена е станала жертва на трафик или друго престъпление. Очаква се случаят да бъде напълно изяснен до края на седмицата.