Слънчев бряг призна: Има отлив на украински туристи!


Хотелиерите в Слънчев бряг признаха, че кризата в Украйна е предизвикала отлив на туристи от този регион. Колко ще паднат резервациите все още не е ясно. Според хотелиерите конфликтът в Украйна не се отразява върху т.нар. „самолетни туристи”, които пътуват от други туристически дестинации, които са основните туристи в курорта.

„Остава стабилен и постоянен интересът към нашия туристически продукт в Германия, в страните от Централна и Източна Европа, Прибалтийските републики, Израел. Продължава тенденцията на засилен интерес и ръст на записванията от Русия. Нашата политика е на пълна равнопоставеност и еднакви цени и отстъпки и за българските и за чуждестранните туристи. Всички туристи имат възможност да направят директни резервации за хотелите онлайн по интернет ” , уточни генералният мениджър на „Слънчев бряг хотел холдингс” Янко Янов.
Според него, в момента има застой в записванията на украински туристи и това е напълно разбираемо, но туристите от Украйна заемат твърде малък дял, за да повлияят на туристическия сезон.
Очаква се кризата в Украйна да рефлектира най-силно върху автобусния и автомобилен туризъм оттам, както и върху фамилните и малки хотели, които са свързани с този пазар и не успеят да се адаптират в новите условия.
„Като цяло очакваме силен туристически сезон и нов ръст на руските туристи това лято, съобщи изпълнителният директор на най-голямото хотелско дружество в Слънчев бряг Пейко Янков. За периода от 15 юни до 15 септември цялата хотелска база на „Слънчев бряг хотел холдингс” АД вече е резервирана близо 100 процента. Той уточни, че активният туристически сезон за дружеството е започнал през месец май и ще продължи до края на септември.