Над 4500 манифестират в Бургас на 24 май

Маршрута на шествието тръгва от "Гъбката"


Над 4500 ще манифестират на 24 май в Бургас, съобщиха от общината. Попредварителни данни в тържественото шествие ще се включат 3300 ученици от 30 училища, 1200 деца от 22 детски градини, студенти от двата университета - Бургаски Свободен и Проф. д-р Асен Златаров, всички културни институции на територията на града, ще се включат в традиционното шествие за празника.

Тази година то ще бъде със смесен маршрут. За сборен пункт е обявено пространството в Морската градина до Гъбката, от 11.00 часа. Оттам шествието тръгва в посока площад Атанас Сиреков /пред Общината /, където още от 10.30 часа Духовият оркестър ще създава настроение за всички гости и жители на града. Следва разделяне на шествието в два лъча по посока ж.п Гара и площад Тройката. И двете групи ще бъдат придружавани от представители на дирекция УКОРС.
Масово пеене на химна на Св. Братя Кирил и Методий ще даде старт на празничния концерт пред Общината от 11.30 часа. В програмата ще участват хорови и фолклорни формации, както и деца със специални образователни потребности.