Виктор и Христо си противоречат дали чули хеликоптерите

По 20 000 лева на калпак е струвала акцията за търсене на изгубените в Стара планина младежи

Спасените от Калоферския балкан Виктор Димитров, Христо Иванов и Веселин Иванов си противоречат дали са чули търсещите ги хеликоптери, или не. Разминаването лъсна още при първите им думи в село Тъжа, докъдето младежите били докарани с кола от местен човек. Той ги намерил да пият вода на чешмичката на ВЕЦ Тъжа, дал им телефона си да се обадят, че вече са в цивилизацията, след което ги закарал до центъра на селото. Тримата дори поискали от него да го наемат, за да ги закара първо да ядат нещо, а после да си вземели колата от местността Паниците над Калофер. От центъра на Тъжа във вторник вечерта Виктор бил категоричен, че нито един от тях тримата не е чул ревящите двигатели на облитащите Балкана хеликоптери.

В същото време Христо пък казал, че ги чули и дори им махали, но вертолетите летели много нависоко и никой не ги бил видял. В същото време Веселин и майка му тогава категорично отказали да отговарят на въпроси на медии, а поведението им към екип на национална телевизия в село Тъжа било агресивно и арогантно. „Махайте се, че ще ви съдим. Няма да отговаряме на въпроси. Не ни снимайте”, крещели и майката, и Веселин минути след „спасяването” във вторник.

От Планинската спасителна служба вчера обявиха, че 4-дневната акция за издирване на тримата 20-годишни студенти е струвала по около 15-20 000 лева на човек.