В очакване на Ботаническата градина на "Капитан Райчо"

Иван Тотев и Райна Петрова откриха обновения площад "Брестовица" (СНИМКИ)

Съвсем скоро започва същинската част на изграждането на Ботаническа градина на "Капитан Райчо". Това каза кметът на район "Централен" Райна Петрова.

Припомняме, че намеренията на градската управа са запустялата градинка до търговски център ГРАНД да се превърне в истински оазис. В кът за отдих децата ще се радват на стена за рисуване, фитнес на открито и мини голф. До площадките ще отвеждат два лабиринта.

Кметът Иван Тотев и Райна Петрова днес откриха обновения площад "Брестовица зад Малката базилика. Идеята на общината е културният паметник да стане чаот от туристическата обиколка на града. Изпълнението на целия проект е за около 70 хиляди лева.

Първо бе ремонтирана  ул. "Георги I Тертер". Преди около месец бе завършен самият площад. Оформени са пешеходни зони, места за паркиране, а ВиК системата е изцяло обновена. Последният етап бе залесяване, което се извърши от служителите на ОП "Градини и паркове".  

Изцяло е подменена подземната инфраструктура. Има парково осветление, настилката на пространството също е нова - унипаваж. От двете страни на площада са направени и цветни лехи, зелени площи и ограда от вечнозелени растения.

"Предстои реконструкцията на ул. "Иван Страцимир" през следващата година, което ще свърже площад "Брестовица" с Източната порта",  каза кметът Иван Тотев.

Райна Петрова пък се ангажира да се справи с нелегалната търговия в района.