Конкурсът за избор на чистач отиде в КЗК (ВИДЕО)

40 милиона е стойността на обществената поръчка

Фирма "Айфел - Строй" ЕООД е подала жалба на 21 май в Комисията за защита на конкуренцията срещу условията в конкурса за избор на нова сметопочистваща фирма на Пловдив.

Градоначалникът заяви, че няма нищо странно в това, че има жалба, защото процедурата е за много пари. Точно затова и обществената поръчка е стартирана шест месеца преди да изтече настоящия договор. Законът за обществените поръчки дава възможност, ако процедурата е открита половин година преди изтичане на настоящия договор, да има възможност за анексна форма.

Според този анекс КМД ще продължи да бъде подизпълнител на "Чистота" по старите условия в договора от 2007 година, като той ще е валиден до избора на нов подизпълнител.

Припомняме, че в края на миналия месец бе обявена обществената поръчка за нова фирма, която да чисти града. Причината за това е, че договорът на действащия в момента подизпълнител  КМД изтича през есента на тази година. Стойността на обществената поръчка е 40 милиона лева с 5-годишен договор на изпълнение. Като водещо условие по новия договор ще е по-доброто качество на машините. Те ще трябва да отговарят на екостандарт "Евро 5".