Предаде се! Станишев заговори за "незаслужена победа на ГЕРБ"

Станишев ще обвини движението АБВ на Георги Първанов за отнетите гласове на левицата

Три дни преди евроизборите, за които лидерът на БСП Сергей Станишев твърдеше, че БСП ще спечели и по този начин ще затвърди авторитета на правителството, в тона му се появи нотка поражение.
В прессобщение на партията, разпространено в четвъртък със заглавие "Станишев: Да не разпиляваме левия вот, това ще подари незаслужена победа на ГЕРБ", лидерът на левицата заявява: "Битката с нашия опонент е много оспорвана. Затова всеки глас има значение. Аз знам, че има политически партии, които се опитват да помогнат на ГЕРБ, разпилявайки леви гласове. Това не бива да се допуска. Не бива да им позволим да отнемат победата на левицата, която заслужава този път, за да помогнат на нашия опонент".
Той обяснява, че в последните седмици е обиколил цяла България и е "поел болката" на "десетки хиляди хора". "Не даваме празни обещания. Работим, за да се промени България, да се промени и Европа. Искам днес да се обърна към всички леви, всички социално мислещи хора в България", заявява още той.
Последните социологически проучвания на "Алфа Рисърч" и "Екзакта" показват, че заветната цел на Станишев – да получи повече гласове от ГЕРБ, едва ли ще се реализира. Според "Галъп" двете партии са с почти изравнен резултат, но партията на Бойко Борисов излиза първа при по-висока избирателна активност и мобилизация на периферията си, с каквато БСП не разполага.
Източници от БСП твърдят, че Станишев вече е подготвил изявлението си за изборната нощ, когато ще обвини движението АБВ на Георги Първанов за отнетите гласове на левицата и ще настоява, че партията му печели изборите заедно с ДПС.

*Заглавието е на редакцията на Bulgariautre.bg