Кметът на Бургас отправи поздравления към бургазлии по случай 24 май

Желая здраве и успех във всяко начинание на всички мои съграждани

Кметът на Бургас Димитър Николов отправи своите поздравления по случай 24 май - Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура. Според кмета 24 май е онази дата от календара, която всяка година възражда самочувствието ни на един от най-старите, знаещи и можещи народи в Европа. Народ, чиито език, литература и творчески постижения заемат полагащото им се място в културната съкровищница на Стария континент.
"В навечерието на празника искам да отправя своите специални поздрави към бургаските учители и културни дейци за това, че въпреки всички съвременни проблеми продължават да открехват пред децата вратата към чудния свят на знанието и дори в модерността да опазват онази особена традиционна емоционалност и виталност на българското изкуство.
Ежегодните успехи на нашите ученици в олимпиади и състезания доказват, че в града работят компетентни и отдадени на професията педагози.
Богатата фестивална програма и многобройните арт изяви в Бургас са свидетелство за активността на нашите културни институти, неправителствени организации и свободни творци. Желая здраве и успех във всяко начинание на всички мои съграждани, които чувстват 24 май като свой празник. Продължавайте да превръщате нашите деца в достойни българи и да затвърждавате репутацията на Бургас като културен център", се казва в поздравлението.