Детска градина с антибактериални стени отвори врати в Несебър


Нова забавачка с антибактериални стени отвори врати в Несебър. Сградата е супермодерна и строена по последна дума на технологиите. Стойността й е 1.8 млн. лв. Най-новата забавачка ще приюти 100 деца, разпределени в 4 групи, всяка от по 25 малчугана. За всяка група е осигурен по един компютър. Сградата, която се намира в най-новия квартал на Несебър „Черно море” има и специализиран асансьор за деца със специфични образователни потребности.
Сградата разполага с просторни помещения за децата, голям отопляем басейн на две нива, модерна кухня, спортна зала и четири детски площадки с места за отдих. Подовите покрития са антибактериални. На разположение са три асансьора – основен, за храна и за зареждане, което прави средата достъпна и за хора с двигателни увреждания. Детската градината е снабдена още с парно, климатици и фотоволтаични модули за отопление. Монтирани са и камери за видео наблюдение по цялата сграда за допълнителна сигурност.
Градежът на ОДЗ-то започна, заради все по-големия брой деца, които се раждат в Несебър. От общината са пресметнали, че е необходима поне още една забавачка. Тя ще започне да се строи всеки момент и ще се намира в Стария град.