Избрани Новини
Шокиращи признания на сервитьори
24-05-2014, 16:01
Автор:DobrichUtre
Още по Темата:Бармани, сервитьори и готвачи здраво си посръбват
Бармани, сервитьори и готвачи - най-големи пияници
Глад за готвачи и сервитьори с руски
Хората, гледали култовата лента на Финчър „Боен Клуб“, вероятно помнят сцената с ресторанта, в който работиха главните герои. И по-точно начинът и съставките, с които сервираха храната на нищо неподозиращи клиенти, пише vchas.net.
За тези, които не са гледали филма, съставките бяха под формата на екскременти, урина и какво ли още не.
В следващите редове ще откриете откровените признания на различни руски сервитьори, като ви уверяваме, че и при нас, в България, е така.
Малки тайни:
1. Специалният коктейл, който всеки барман предлага, се приготвя от остатъците от най-евтиния алкохол и всеки път е с различен вкус според това, което е останало по дъното на бутилките. Въпреки това никой не забелязва, защото се консумира от порядъчно подпийнали хора.
Стела, сервитьорка в стриптийз-бар
2. В нашия ресторант всеки ден се предлага шведска маса със свежи продукти. Когато клиентите ги пооберат, масата се допълва с остатъците от миналия и по-миналия ден…
Лидия, сервитьорка в ресторант
3. Веднъж управителят ме накара да изстъргвам плесен от престоялите сладки.
Наталия, 22 години, работи в италиански ресторант
4. Постоянно наливаме по-малко алкохол. Вместо 50 грама сипваме 30 – това е абсолютно незабележимо, а печалбата е двойна.
Алексей, барман
5. Тъй като съм в системата, когато отивам на кафе, винаги си поръчвам напитките в оригиналната им опаковка, а не в чаши. Ледът го изисквам отделно.
Анна, 24 г., 3 години стаж в кафе-бар
6. Често вместо качествена водка, предлагаме много изстудена некачествена, разликата е невъзможна за откриване. Много пъти ни се налага дори да преливаме някъде скъпия алкохол, за да напълним бутилките с евтин.
Николай, сервитьор в кафе
7. Ако попаднем на особено нагъл и неприятен клиент, можем не само да се изплюем в наргилето му, но и да се поизпикаем вътре.
Гриша, келнер в наргиле-бар
8. Абсолютно навсякъде соковете, бирата, безалкохолните и алкохолните напитки се разреждат с вода и им се добавя повече лед, отколкото е необходимо.
Стела, сервитьорка в 5-звезден хотел
9. Често взимаме неща от порцията, често от гарнитурата, парчета плодове, суши. Това не се забелязва, защото никой не знае как в действителност изглежда цялата порция.
Михаил, келнер в ресторант
Какво вбесява сервитьорите:
10. Повече от всичко ме побърква, когато ме помолят да доливам вряла вода в чайника.
Силвия, арт-кафе
11. Дразня се, когато клиентът реши, че иска пепси. Когато му го предложим, се сеща, че иска лимон. Когато получи и него, иска сламка, а накрая се оказва, че всъщност искал кола.
Екатерина, сервитьоpка в ресторант
12. Най-омразният ми въпрос е когато клиентът поиска бира и попита „Коя е най-вкусната?“
Лида, ресторант
13. Най-омразните клиенти – някой загубеняк с момиче, с бутилка шампанско за вечерта и ясни цели за през нощта.
Настя, кафе-бар
Някои съвети:
14. Постоянен клиент, който никога не оставя бакшиш, не може да бъде любим, колкото и приятен да е той.
Надежда, 24 г. кафе
15. Помнете, че много неща зависят от келнерите, в това число и правилното приготвяне на храната, както и качеството на използваните продукти. Не забравяйте, че ние винаги контактуваме помежду си и всички са наясно кой клиент е добър и кой трябва да бъде наказан.
Алексей, 22 г., индийски ресторант
16. Ходете в новите ресторанти, там сервитьорите винаги се стараят за клиентите си.
Артьом, 24 г., ресторант
Топ Новини