Шокиращи признания на сервитьори

Хората, гледали култовата лента на Финчър „Боен Клуб“, вероятно помнят сцената с ресторанта, в който работиха главните герои. И по-точно начинът и съставките, с които сервираха храната на нищо неподозиращи клиенти, пише vchas.net.

 За тези, които не са гледали филма, съставките бяха под формата на екскременти, урина и какво ли още не.

 В следващите редове ще откриете откровените признания на различни руски сервитьори, като ви уверяваме, че и при нас, в България, е така.

 

Малки тайни:

 

1. Специалният коктейл, който всеки барман предлага, се приготвя от остатъците от най-евтиния алкохол и всеки път е с различен вкус според това, което е останало по дъното на бутилките. Въпреки това никой не забелязва, защото се консумира от порядъчно подпийнали хора.

 Стела, сервитьорка в стриптийз-бар

 

2. В нашия ресторант всеки ден се предлага шведска маса със свежи продукти. Когато клиентите ги пооберат, масата се допълва с остатъците от миналия и по-миналия ден…

 Лидия, сервитьорка в ресторант

 

3. Веднъж управителят ме накара да изстъргвам плесен от престоялите сладки.

 Наталия, 22 години, работи в италиански ресторант

 

4. Постоянно наливаме по-малко алкохол. Вместо 50 грама сипваме 30 – това е абсолютно незабележимо, а печалбата е двойна.

 Алексей, барман

 

5. Тъй като съм в системата, когато отивам на кафе, винаги си поръчвам напитките в оригиналната им опаковка, а не в чаши. Ледът го изисквам отделно.

 Анна, 24 г., 3 години стаж в кафе-бар

 

6. Често вместо качествена водка, предлагаме много изстудена некачествена, разликата е невъзможна за откриване. Много пъти ни се налага дори да преливаме някъде скъпия алкохол, за да напълним бутилките с евтин.

 Николай, сервитьор в кафе

 

7. Ако попаднем на особено нагъл и неприятен клиент, можем не само да се изплюем в наргилето му, но и да се поизпикаем вътре.

 Гриша, келнер в наргиле-бар

 

8. Абсолютно навсякъде соковете, бирата, безалкохолните и алкохолните напитки се разреждат с вода и им се добавя повече лед, отколкото е необходимо.

 Стела, сервитьорка в 5-звезден хотел

 

9. Често взимаме неща от порцията, често от гарнитурата, парчета плодове, суши. Това не се забелязва, защото никой не знае как в действителност изглежда цялата порция.

 Михаил, келнер в ресторант

 

Какво вбесява сервитьорите:

 

10. Повече от всичко ме побърква, когато ме помолят да доливам вряла вода в чайника.

 Силвия, арт-кафе

 

11. Дразня се, когато клиентът реши, че иска пепси. Когато му го предложим, се сеща, че иска лимон. Когато получи и него, иска сламка, а накрая се оказва, че всъщност искал кола.

 Екатерина, сервитьоpка в ресторант

 

12. Най-омразният ми въпрос е когато клиентът поиска бира и попита „Коя е най-вкусната?“

 Лида, ресторант

 

13. Най-омразните клиенти – някой загубеняк с момиче, с бутилка шампанско за вечерта и ясни цели за през нощта.

 Настя, кафе-бар

 

Някои съвети:


14. Постоянен клиент, който никога не оставя бакшиш, не може да бъде любим, колкото и приятен да е той.

 Надежда, 24 г. кафе

 

15. Помнете, че много неща зависят от келнерите, в това число и правилното приготвяне на храната, както и качеството на използваните продукти. Не забравяйте, че ние винаги контактуваме помежду си и всички са наясно кой клиент е добър и кой трябва да бъде наказан.

 Алексей, 22 г., индийски ресторант

 

16. Ходете в новите ресторанти, там сервитьорите винаги се стараят за клиентите си.

 Артьом, 24 г., ресторант