„Берое“ U17 завърши сезона с победа

Юношите младша възраст на „Берое“ завършиха сезона с подобаващ успех, след като се наложиха днес с 3:0 над състава на „Чавдар“ (Етрополе).

„Беройци“ владееха инициативата през всички 80 минути, а попаденията в двубоя бяха дело на Божидар Симеонов, Димитър Видев и Михаел Лалев. В първата минута Димитър Видев стреля от 20 метра, но ударът му бе слаб и не затрудни стража на „Чавдар“.

В 8-ата минута Христо Митев получи кълбото след дълго центриране от ъглов удар и подаде към намиращия се в пеналта Мидат Галбаев. Той върна топката към Ивелин Илиев, който стреля от дъгата на наказателното поле, но не намери целта. Десет минути след това Ивайло Ангелов пробва прехвърлящ удар от далечна дистанция, но топката премина встрани от рамката на вратата.

В 22-ата минута Димитър Видев центрира от пряк свободен удар, заложен на 30 метра вдясно от вратата на гостите, в наказателното поле, където Ивелин Илиев засече с глава, кълбото прехвърли стража Атанас Гичев, но топката срещна напречната греда и излезе в аут.
Две минути по-късно Димитър Видев проби отдясно и потърси с пас по земя намиращия се на отсрещния фланг Божидар Симеонов, който от близка дистанция откри резултата с удар малко под напречната греда.

В 36-ата минута Христо Митев се освободи от двама бранители в червено в центъра на терена, напредна няколко метра и стреля, но топката премина встрани от вратата на Атанас Гичев.

В последната минута на редовните 40 за първото полувреме Димитър Видев проби на скорост отдясно и центрира към Ивелин Илиев, който засече с глава от границата на малкия пеналт, но топката попадна в обсега на Атанас Гичев.

Пет минути след подновяването на играта Димитър Видев центрира от пряк свободен удар, но прекалено слабо, което позволи на Атанас Гичев да улови кълбото без проблем.

Минута по-късно именно той попадна в прегръдката на своите съотборници, след като бе изведен от Михаел Лалев по отличен начин в наказателното поле и с техничен прехвърлящ удар удвои преднината. В 51-ата минута Ивелин Илиев изпълни красива задна ножица в наказателното поле, но кълбото попадна право в обсега на Атанас Гичев.

Три минути след това отново той стреля от далечна дистанция, но не намери рамката на вратата. В 64-ата минута Михаел Лалев засече центрирана в наказателното поле топка от непосредствена близост и покачи на 3:0.

Пет минути по-късно голмайсторът Лалев и Никола Принджев се озоваха на голови позиции при карамбол в наказателното поле, но нито един от двамата не успя да нанесе чист удар към вратата на гостите. Топката попадна в намиращия се пред границата на наказателното поле Светослав Сашов, който стреля оттам, но Атанас Гичев улови. По този начин „беройци“ завършват на девето място в крайното подреждане с актив от 43 точки.