Валя се удавила заради несподелена любов

Обичала зъболекаря, при когото работела, но той си имал друга

Красивата медицинска сестра Валентина Иванова скочила в морето заради несподелена любов. 24-годишното момиче било влюбено в зъболекаря д-р Даниел Илиев, при когото работела. Той обаче си имал друга и дори му се родило дете. Тогава Валя напълно изгубила надежда, че може нещата между нея и д-р Илиев да се получат.

„Защооооооооо, защоооооооооооооо”, виеше на ковчега на Валя вчера възрастна жена. Красивата 24-годишна медицинска сестра беше погребана вчера в бял затворен ковчег. Ритуалът се състоя на Гробищния парк в Бургас, погребението – в кв. Лозово. Близо 150 я изпратиха в последния й път, предимно млади хора – момичета и момчета, облечени в черно. Не всички са познавали лично Валя, но се бяха обединили чрез социалните мрежи в търсенето на момичето.

То изчезна на 15 април и беше издирвано в продължение на малко повече от месец, въпреки че още на третия ден след изчезването му полицията имаше категорична версия за случилото се.

Допреди две години и половина Валя имала връзка с младия и красив зъболекар д-р Даниел Илиев. Той завършил Стоматологичния факултет на Медицинския университет в София през 2003 година и от 2004 г. започнал частна практика в Бургас. Отворил кабинет по дентална медицина в центъра на града. 

Като асистент на доктора Валя постепенно започнала да се влюбва в своя работодател. Той също я харесал, но по-скоро в професионален, отколкото в личен план. Именно д-р Илиев запознал Валя с полицая Валентин Георгиев и той се влюбил в нея от пръв поглед.

Всеки работен ден в кабинета обаче Валя се сещала за връзката си със зъболекаря и животът й се превърнал в мъчение. Тя искала да си върне любимия, пише "Монитор". Правела изтощителни диети, поддържала тялото и външния си вид с упражнения и хапчета, искала да е перфектна и да го накара да съжалява, че я е пренебрегнал.

Тежкият психологически проблем на Валя се усложнил от нерегламентирания прием на хранителни добавки, който предизвикал хормонален дисбаланс на тялото. Когато Валя разбрала, че никога няма да бъде майка, вариантът да има дете от любимия мъж и така да го задържи, отпаднал.
През това време младата жена вече се срещала с Валентин, който бил буквално заслепен от красотата й. Той дори кроял сериозни планове за общо бъдеще. Виждали се след работно време за по няколко часа, той я прибирал от работа. Валя била мила с Валентин.

Тя се срива, когато д-р Илиев се обвързва с друга жена. Прави няколко пъти опити да сложи край на живота си. Три седмици след раждането на детето му тя вече е взела окончателно решение и избира подходящия момент да го осъществи.

Д-р Илиев присъства дискретно на траурния ритуал в Бургас. Мъжът побърза да влезе в колата на приятел, скрит зад черни очила, и оттам наблюдаваше шествието. След това по телефона той не отрече, че е срещнал Валентина и Валентин, но отрече да е бил част от личния им живот.