Ключови свидетели по дело срещу наркоготвачи и сводници се скриха

Анонимен свидетел разкри цялата престъпна схема на двойката от Ветрен

Процесът срещу Кирил Джабаров и приятелката му Галина Сивилева ще продължи на 18 юни, след като днес Бургаският окръжен съд не успя да разпита част от ключовите свидетели. Оказва се, че четирима от тях са с неизвестно местонахождение и няма как да бъдат издирени.

В съдебното заседание за разпит бе допуснат анонимен свидетел, който потвърди за цялата престъпна схема на двойката. До този момент по делото са разпитани 23 свидетели и 4 вещи лица. Сивилева и Джабаров имат по три обвинения – за съхранение и разпространение на наркотици и склоняване към проституция. Грози ги ефективна присъда до 10 години затвор.

Според обвинителния акт те са правили наркозаготовките в бургаския квартал “Ветрен“. Специализирали се в производството на хероин, който смесвали с лимонтузу. Лабораторията била разположена в изоставена кравеферма и работила близо три години – от 2009 до ареста им през юни 2012 г. Използвайки хероиновата зависимост на една от клиентките си, на 10-ти април 2012 г. двамата я склонили да се премести в къщата на Джабаров. Малко по-късно момичето било превърнато в проститутка.

Наркоготвачите бяха заловени случайно от полицията през юни 2012 година. Тогава Сивилева се опита да вкара в затвора хероин, скрит в домашен хляб.