Крадци-полицаи тарашат хора в Люлин

Мним служител на реда привлякъл жертвата си в квартала, за да я пребие и обере заедно с приятелите си

Столичните полицаи хванали крадец, който действал, като се представял за един от тях. Това информират от пресцентъра на МВР.

Апашът действал по изпипана тактика - привиквал жертвите си в удобния му квартал, след което ги ограбвал.

Ударът, за който е хванат, се е разиграл на 15 май, в късния следобяд. Около 18:00 часа мнимият полицай спрял 36-годишен човек в района на центъра на София и го поканил в лек автомобил. Мъжът се съгласил, вярвайки, че срещу него стои служител на реда.

Крадецът го закарал до паркинг в ж.к. „Люлин- 6”, където заедно с други мъже му нанесъл побой и му отнел златен ланец с тегло около 40 грама на стойност около 1 200 лева.

По случая било образувано досъдебно производство.

В хода на разследването криминалистите влезли в дирите на "полицая" и установили, че става дума за 42-годишен мъж с прякор Вената, регистриран в полицията за закана за убийство, принуда, нанасяне на телесна повреда и осъждан за убийство.

На 25 май, при поведена полицейска операция, той бил задържан, а след доклад на материалите по случая в Софийска градска прокуратура е привлечен като обвиняем за наказателно престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 лева.

Криминалистите продължават работата по издирването и на другите участници в инцидента.