Набират екип за работа с изведените от домовете деца

Процедурата е по проект “Разкриване на резидентен тип услуги в гр. Казанлък“

70 души персонал набират в Казанлък за работа в трите центъра за настаняване от семеен тип и защитеното жилище, където ще бъдат изведени 42 деца и младежи.

За работа с децата и младежите се търси голям екип от различни специалисти – Управител -1 бр.; Приложни специалисти по специалност психология, логопедия, психиатрия, социална работа или специална педагогика – 4 бр.; Консултант/Експерт „Управление на социална услуга“ – 1 бр.; Консултант/Експерт „Сформиране на екипи и социално интегриране на потребители“ – 1 бр.; . Счетоводител – 1 бр.; Психолог – 1 бр.; Ключов социален работник – 2 бр.; Ръководител екип /възпитател/ - 2 бр.; Лекар педиатър – 1 бр.; Медицинска сестра – 5 бр.; Рехабилитатор – 4 бр.; Диетолог/специалист по хранене – 2 бр.; Трудотерапевт – 1 бр.; Социален терапевт – детегледач – 38 бр.; Социален терапевт – хигиенист – 4 бр.; Помощен персонал – техническа поддръжка – 2 бр.

Проектът на Община Казанлък „Разкриване на резидентен тип социални услуги в гр. Казанлък” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ е част от прилагането на националната политика за извеждане на децата/младежите, в т.ч. такива с увреждания, настанени в специализирани институции за деца. По проекта ще бъдат създадени нов тип резидентни услуги, което цели замяна на институционалната грижа с такава близка до семейната среда в общността – ще бъдат разкрити три Центъра за настаняване от семеен тип за 36 деца/младежи и едно Защитено жилище за 8 младежи.

В Центровете за настаняване от семеен тип ще живеят по 12 деца/младежи, в т.ч. такива с интелектуални затруднения и физически увреждания, които са настанени и трайно институционализирани в специализирани институции за деца. Животът на децата и младежите в този вид центрове ще бъде близък до обичайната семейна среда. Съобразно потребностите им, те ще посещават местни детски градини и училища, дневни центрове, ще имат приятели в квартала, ще излизат навън и ще се забавляват на детските площадки като всички останали деца. В услугата Защитено жилище ще бъдат настанени 8 младежи с лека и средна степен на умствена изостаналост. Те ще имат възможност да водят независим начин на живот, подпомогнати от професионалисти - ще могат да работят, учат и участват активно в обществения живот.

Обявите за подбор на персонала по проекта ще се публикуват поетапно на интернет сайта на  Община Казанлък – www.kazanlak.bg, в Дирекция „Бюро по труда“ – Казанлък, както и в други местни/регионални медии.