Инспектор, разкрил кърваво убийство, стана полицай на месеца в Бургас

Николай Христов беше заклан на Разпети петък от своя съсед Тодор Атанасов

Инспекторът, който разкри извършителя на кървавото убийство на дистрибутора Николай Христов, беше обявен за полицай на месец април в Бургас. Генадий Андонов бше отличен на специална церемония от директора на ОД на МВР - Бургас комисар Милен Димитров. 

Инспектор Андонов получи „писмена похвала” за това, че в резултат на проявената инициативност, висок професионализъм и съществен принос за изпълнение на конкретна професионална задача, се е стигнало до бързото установяване самоличността на извършителя на убийството на Николай Христов – дистрибутор към фирма за търговия с хранителни продукти, осъществено в средата на м. април от криминално проявения Тодор Атанасов. Припомняме, че за по-малко от денонощие служители от отдел „Криминална полиция”, Базовата научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Бургас и Второ Районно управление „Полиция” – Бургас разкриха убийството на 22 годишния бургазлия, извършено с цел грабеж на оборотната сума пари от дистрибуцията на хранителни и захарни продукти. Трупът на Николай Христов бе открит в близост до черен път в землището на с. Сигмен, общ. Карнобат, като заключението на медиците от катедра "Съдебна медицина" към бургаската болница, бе, че смъртта е настъпила, в следствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб.
При връчване на наградата комисар Димитров подчерта, че с проявената висока съобразителност и бързите си и професионални действия инспектор Генадий Андонов е спомогнал за бързото установяване самоличността на извършителя на убийството, като по този начин е предотвратил възможността той да се укрие и извърши друго престъпление. При получаване на наградата инспектор Андонов благодари на Ръководството на ОДМВР – Бургас и на Началникът на Второ Районно управление „Полиция” – Бургас – главен инспектор Николай Куртев, като подчерта че приема отличието, като признание за колективната работа на полицейските служители, а не като индивидуален акт.