Цените на имоти в Бургас рязко скочиха, заради чужд интерес

Специалисти от Холандия и Италия дават луди пари за луксозни имоти в региона

Цените на имотите в Бургас и в близките квартали скочиха рязко за по-малко от два месеца, заради засилен интерес на чужденци, коит още рабоят дългосрочно по важни проекти в региона. Това споделиха за BurgasUtre водещи брокери от града.

Най-търсените в момента имоти били луксозните апартаменти в близост до морската градина, в по-модерните сгради, ново строителство и в кв. Сарафово и Крайморие. За жалос обаче се оказва, че за голямата търсене града няма как да предложи много варианти на взискателните клиенти. "В Бургас луксозните имоти, които отговарят на критериите са едва около 20, докато търсещите са далеч повече. Те не желаят да плащат и колосални суми за домовете си, но от друга страна заради завишеното търсене става така, че нцените също се покачиха много бързо", коментират агентите на недвижими имоти.

Оказва се, че заради Южен поток и заради още един голям проект на рафинерията, Бургас е пълен с водещи експерти - италианци, холандци и англичани. Много от тях пристигат, заедно със своите семейства.