Неков натри носа на Станишев

Момчил 15-ти отива в Брюксел, няма да се поддаде на натиск

Няма да участвам в чужди битки или да изпадам в полемики относно подкрепата за мен. Това заяви пред Агенция "Фокус" Момчил Неков, младият кандидат за евродепутат, който измести лидера на БСП и на ПЕС Сергей Станишев от евролистата по преференции, с което го направи за смях пред чужди и пред свои.

Изглежда, въпреки натиска, който опозорената партия-майка налага върху него в опит да го върне обратно там, откъдето са го издигнали за кандидат за ЕП, Неков не таи лоши чувства към БСП. Но е категоричен, че ще последва волята на хората и ще заеме полагащото му се конституционно място в Европарламента.

"Нееоднозначно вече Централната избирателна комисия окончателно потвърди, че такава е конституционната воля на българския избирател", заяви той. И разясни: "Що се касае до моята позиция да бъда евродепутат, считам, че аз съм я показал още със съгласието си да бъда номиниран и издиган от основните партийни организации в БСП".

"Още сега искам да заявява, че аз в чужди битки нямам намерение да участвам или да изпадам в подобни полемики", добави младият кандидат и скоро - евродепутат.

По думите му той е получил "единна и красноречива подкрепа" от столичните партийни структури на БСП, както и от страна на Младежкото обединение на червената партия. Извън това е получил стотици съобщения в социалната мрежа "Фейсбук" в своя подкрепа, докато телефонът му е бил изключен.

"Това са реалностите към днешна дата", каза Момчил Неков.

15-тият в листата на БСП, който стана първи, се представи с няколко думи, за да "осветли картината" около себе си: "Магистър съм по политология и Международни икономически отношения. В момента съм докторант в Софийски университет. Автор съм на 2 книги на политологична тематика.

Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив - за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит".