Спешна помощ-Русе готви оставки!

Ако спешно не започнат реформи, всички десет лекари в Спешна помощ в Русе са готови да подадат предизвестия за напускане в подкрепа на колегите си от София

По думите на д-р Недка Дикова от Центъра за спешна медицинска помощ, която е и член на Управителния съвет на Националната асоциация на работещите в Спешна помощ, липсата на кадри и липсата на точно установени правила е тази, която пречи на работата, пише vesti.bg.

"Трябва адресите да бъдат филтрирани, да бъдат категоризирани в четири групи, като приоритет да се даде на първите две категории, които трябва да бъдат изпълнени в рамките съответно на 7-8 и до 20 минути. Адресите от останалите две категории трябва да бъдат посетени до два часа", обясни д-р Дикова.

 "Този "счупен" телефон, който се получава на практика в момента с тел. 112, трябва да бъде прескочен и чрез тел. 150 да имаме първия контакт с хората, които се обаждат", обясни Дикова.

Тя коментира, че дори и да има уволнения, по този начин не пада отговорността от министерството и не би се решил проблемът с кадрите и с условията за работа в Спешна помощ.