Лекарите от Спешна помощ излизат на протест

Колегите на д-р Георги Гелев излязоха, за да изразят недоволството си от решението на министерството

Лекарите в Спешна помощ-София не са доволни от решението на здравно министерство да уволни директора на центъра д-р Георги Гелев.

Според тях той няма никаква вина за случилото се. „Никой не е направил толкова, колкото той”, категорични са колегите му.

Д-р Гелев не е имало какво да направи в случая с починалата фотографка, която издъхнала докато чака екип на спешна помощ.

„Не намирам никаква грешка при случая с починалата фотографка, при положение, че е имало едва 11 линейки през конкретната нощ”, коментира директора.

Той обяснява, че преди 20 дни е имало съкращения в екипите, няколко пъти е писал писма до съответните институции по този повод, но решение така и не е взето.

„Предлагам заплатите да се увеличат със 100%”, беше коментарът му по повод оплакванията на колегите му, които заявиха, че един лекар в спешна помощ взема от 600 до 800лв, почиват по-малко дни от полагащите им се и търпят обвиненията за „срутилото се здравеопазване”.

Д-р Георги Гелев разказа пред екип на Нова ТВ, че е научил за уволнението си от телевизията, а д-р Андреева не иска да разговаря с него.

„Много е тежко да работиш в Спешна помощ”, добави той в заключение.