Три причини защо кабинетът трябва да хвърли оставка

На изборите БСП призова за подкрепа, а получи вот на недоверие, изтъкна Лиляна Павлова

"Мога да посоча три причини защо това правителство трябва да си подаде оставката незабавно", заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова пред bTV.

Тя припомни, че в предизборното си слово БСП призова хората да дадат подкрепа на правителството с гласа си - вместо това се е получило обратното,"абсолютен вот на недоверие", смята Павлова.

Което е и причина номер едно за необходимостта от незабавна оставка на правителството - че то "вече е нелигитимно".

"Втората причина е пълната липса на доверие и припознаване на това правителство в европейските ни партньори. Никой не иска да приеме нашия премиер, никой не иска да дойде в България. Тази политическа изолация и това неприемане, особено от европейските ни партньори, се отразява и в икономическо отношение. Всички инвестиции за България са замразени", изтъкна депутатът от ГЕРБ.
третата причина е състоянието на българската икономика. То е драматично – 40 хиляди нови безработни, нови заеми, нови емисии на държавни ценни книжа, никаква производителност, никакви нови работни места. В резултат на всичко това приходите са все по-ниски и те няма да бъдат изпълнени. Това означава, че актуализацията на бюджета е неизбежна", заключи Лиляна Павлова.