Нова протестна вълна с искане за оставка заля Фейсбук

Гражданите се произнесоха и на изборите

Недоволни граждани се съберат днес в 18:30 часа на площад "Независимост", за да изразят своя протест от управлението на кабинета на Пламен Орешарски и ще поискат оставката му.

Демонстрация е насрочена и за утре, а началният час и сборният пункт са същите като днешните.

Организаторите на протеста написаха във Фейсбук: "Гражданите се произнесоха и на изборите. Олигархично-политическият монопол, който издевателства над България близо година беше осъден на политическа смърт. Ние настояваме за НЕЗАБАВНА ОСТАВКА И ИЗБОРИ. Елате да им го кажем в лицето, както го правим от 14-ти юни".

"Приятели, днес и утре ще са ключови дни. Започва ясно да се оформя сценарий на статуквото, който отново не съвпада с интересите на гражданското общество. БСП организира контра-митинг, Лютви Местан говори за оставка, бръснати глави начело с Росен Петров се навъртат из центъра, Дудука говори за управление с БСП... Да не им позволяваме да вземат инициативата. Да не позволяваме да отровят автентичната гражданска енергия. Да излезем днес и утре и да заявим ясно нашата позиция - ГРАЖДАНИ срещу МАФИЯТА!", коментира музикантът Виктор Стоянов, който е един най-активните участници в протестите още от миналата година.

Синът на продуцента Магърдич Халваджиян - Бедрос Халваджиян също е сред организаторите на демонстрациите срещу правителството.